Φώτης Παπαφώτης

ΚΕΙΜΕΝΑ ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΦΩΤΗ | ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ | ΑΡΘΡΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ | ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
A+ R A-
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΔΩ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΟΜΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντιπαράταξη στόλων«ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΛΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - Αντιγυμνάσια και ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων - ΕΝΤΟΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ - Αναμένεται αμερικανική παρέμβαση», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής», ημερομηνίας 15 Μαρτίου 1977, κάτω από τον οποίο γράφει: Σε κατάσταση ετοιμότητας ετέθησαν από 48ώρου οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αμέσως μετά την εξαγγελία των τουρκικών αεροναυτικών γυμνασίων στο Αιγαίο, που χαρακτηρίζονται σαν νέα ιταμή πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας.Όπως έγινε γνωστό, είναι πολύ πιθανό κατά το ίδιο χρονικό…
Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2013 10:51
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χειρονομίες που αναδεικνύουν πολιτικό πολιτισμό, και τιμούν πολιτικούς και κατόχους δημοσίων αξιωμάτων Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, τη στέρηση που βιώνουν ομάδες πληθυσμού, την αγωνία του λαού για το τι θα ξημερώσει η επόμενη μέρα, μπορεί να περνούν απαρατήρητα ορισμένα γεγονότα. Φαντάζουν σαν μικρολεπτομέρειες μέσα στα τόσα μεγάλα προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι αυτές οι «μικρολεπτομέρειες» πρέπει να αναδεικνύονται, διότι αποτελούν εκδηλώσεις πολιτικού πολιτισμού, που ο πολίτης δεν συναντά συχνά. Και αποτελούν έμπρακτα παραδείγματα ενότητας και αναγνώριση προσφοράς ανθρώπων από πολιτικούς αντιπάλους.Προχθές, ο Υπουργός Δικαιοσύνης…
Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2013 10:43
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τι είδους καπνός;Στο μικροσκόπιο των Υπουργών Οικονομικών του Γιούρογκρουπ θα μπει σήμερα το θέμα της Κύπρου. Πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν γύρω από το μνημόνιο και θα διαφανεί, αν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για υπογραφή του μέχρι το τέλος Μαρτίου. Κάποιοι αισιοδοξούν ότι σήμερα ίσως βγει... άσπρος καπνός από το Γιούρογκρουπ.
Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2013 10:38
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Α΄ Νέος Πάπας«Φαίνεται ότι οι καρδινάλιοι ήλθαν να με αναζητήσουν στην άκρη του κόσμου».*Ούτε υποψήφιοι Πρόεδροι να ήταν... ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ Πρόεδρος ΗΠΑ«Ενας Αμερικανός Πάπας θα ηγείτο εξίσου αποτελεσματικά όσο ένας από την Πολωνία ή τη Γουατεμάλα...».*Ευτυχώς δεν μας προέκυψε και Πάπας-πλανητάρχης.
Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2013 10:35
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στον αέρα οι συνομιλίες«Προβλέπεται ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα διακοπεί ο διάλογος - ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - Συνάντηση Κυπριανού Μπραντ» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής», ημερομηνίας 14 Μαρτίου 1982, κάτω από τον οποίο γράφει: Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σημερινής», ο Πρόεδρος Κυπριανού δήλωσε σε αντιπροσωπεία που τον επισκέφθηκε τελευταία ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις του, οι διακοινοτικές συνομιλίες αναμένεται ν' ανατιναχθούν στον αέρα.
Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2013 10:50
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θα... «κόψει τη μούττη της» στη ΜόσχαΤην Καθαρά Δευτέρα αναμένεται να βρίσκεται στη Μόσχα ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, για να συζητήσει το ενδεχόμενο και τους τρόπους συμμετοχής της Ρωσίας στο πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου, καθώς και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ρωσικού δανείου των 2,5 δις προς την Κύπρο. Μπορεί να είναι τυχαία η επιλογή της Καθαράς Δευτέρας για την πραγματοποίηση της επίσκεψης, αλλά όταν το αναλύσει κανένας καλύτερα το πράγμα, θα βρει κάποιους συμβολισμούς και συνειρμούς.
Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2013 10:43
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
AΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΤΑΟΥΝΕΡ Ειδικός Σύμβουλος Γ.Γ. ΟΗΕ"Δεν είμαστε φύλακες μεγάλων μυστικών όσο αφορά τις διαπραγματεύσεις".*Αμφιβάλλουμε... ΝΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ"Πρόθεσή μου είναι να εισηγηθώ στα συλλογικά μας όργανα, τη διεξαγωγή ιδεολογικοπολιτικού συνεδρίου".*Μη μου πεις ότι θα μετακομίσετε στην κεντροαριστερά...
Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2013 10:41
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διευρύνεται ο ΔΗΣΥ«Με δήλωσή του στη "Σ", ο κ. Κληρίδης τονίζει: ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΔΗΣΥ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - Παγκύπριο, περί τα τέλη Οκτωβρίου», είναι ο κύριος τίτλος της «Σημερινής», ημερομηνίας 13 Μαρτίου 1983, κάτω από τον οποίο γράφει:
Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2013 13:04
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας«Η πορεία της Ελλάδας είναι σαν μαραθώνιος. Τα τελευταία χιλιόμετρα είναι τα πιο δύσκολα επειδή είσαι τόσο κουρασμένος».* Πόσοι μένουν, όμως, όρθιοι, στο τέλος του μαραθωνίου; ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙ ΤΑΛΑΤ Συνταξιούχος κατοχικός ηγέτης«Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει θάρρος, ο Δημήτρης Χριστόφιας είχε διάφορες αδυναμίες».* Σαν ποιες;
Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2013 12:50
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε τι διαφέρουμε από τους Σαουδάραβες;Σε τι διαφέρουν οι Κύπριοι από τους... Σαουδάραβες; Μην πάει το μυαλό σας στις κελεμπίες, στους χουρμάδες, στο πετρέλαιο (θα έχουμε από αυτό), στην έρημο, στις καμήλες, κτλ. Η ερώτηση δεν είναι ρητορική, είναι πικρή. Σε τίποτε δεν διαφέρουμε από τους Σαουδάραβες, αφού και εκείνοι και εμείς δεν δίνουμε ρόλο και λόγο στις γυναίκες. Ανδροκρατούμενη η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, το ίδιο και η δική μας.
Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2013 12:48
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΑΡΧΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ / ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ
ΒΙΒΛΙΑ
ΒΟΥΛΗ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ
ΕΥΧΕΣ
H ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ..
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
ΚΙΝΗΣΕΙΣ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ
ΚΟΜΜΑΤΑ
MAΘΗΤΙΚΑ
Μ.Μ.Ε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Ο,ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΕΔΩ!
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ / ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ
ΧΩΡΕΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ 2013